Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

Održivost

Ne nasljeđujemo Zemlju od svojih predaka; posuđujemo je od svoje djece.

RESINEX, budući da je dio RAVAGO Grupe, ujedno je i dio Grupe vizija održivosti.

Naša je ambicija angažirati se za bolji i održiviji svijet.

Prepoznajemo unutarnju vrijednost odbačene plastike i gume te smo im odlučili pružiti novi život, pretvarajući ih još jednom u vrijedne proizvode. Omogućavanjem takvog kružnog gospodarstva istovremeno reduciramo stakleničke plinove,  a to pomaže u osiguravanju zdravog i sigurnog planeta za naše buduće naraštaje.

17 ciljeva za transformaciju našeg svijeta

UN-ovih 17 ciljeva održivog razvoja usmjereno je na globalne izazove s kojima se suočavamo. Ciljevi su međusobno povezani i kako nitko ne bio ostao oštećen, važno je da do 2030. godine postignemo svaki pojedini cilj.

RAVAGO Grupa vjeruje da  Ciljevi održivog razvoja (SDG’s) mogu povesti sve nas prema boljem svijetu.

Ravago i RESINEX mogu biti utjecajni u skladu s SDG’s. Tvrtke moraju odigrati ključnu ulogu kako bi se stvorio utjecaj koji je potreban da bi se ciljevi postigli.

Ravago podržava SDG’s mnogobrojnim  inicijativama, a postizanje  svakog pojedinog cilja različito je, ovisno o Ravagovim kapacitetima:

  • Doprinos društvu, dobrom zdravlju i dobrobiti
  • Učinkovitost resursa
  • Etičko zapošljavanje, najmodernija infrastruktura i neprestane inovacije
  • Recikliranje za bolji svijet

Recikliranje za bolji svijet
Recyklace pro lepší svět

RAVAGO Grupa reciklira više od 300 000 MT  plastike i gume svake godine.

Samo u EU recikliramo 130 000 MT PP-a, PE-a i PS-a, što pridonosi sprječavanju emisije oko 100 000 MT CO2 , u usporedbi s proizvodnjom djevičanskih polimera.

Ravago i Resinex podržavaju svjetsku inicijativu Operation Clean Sweep® . Krajem 2017. godine, Ravago Grupa je kao članica PlasticsEurope potpisala tu obvezu u ime svih svojih podružnica, pridružujući se Plastics 2030 – Plastics Europe  dobrovoljnom opredjeljenju za povećanu cirkularnost i učinkovitost resursa.

Operation Clean Sweep® (OCS)
Operation Clean Sweep®

  • međunarodni program za sprječavanje gubitka plastičnih granula (peleta) tijekom rukovanja te onemogućavanje njihovog ispuštanja u vodeni okoliš
  • program je izvorno osmislio Američki kemijski savez (ACC) u SAD-u, a zatim je PlasticsEurope proširila licencu za program i u Europi

RAVAGO Grupa je u misiji smanjenja svog ugljičnog otiska povećanjem svojih kapaciteta za recikliranje, neprestanim unapređivanjem tehnologije za recikliranje te ulaganjem u obnovljivu energiju.