Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

FACTOR® termoplasti ojačani dugim vlaknima (Long Fibre-Reinforced Thermoplastics - LFT)

Proizvođač: Celanese
Vrsta polimera LFC

Početkom 2010. godine Celanese Corporation (Celanese) preuzela je od tvrtke Ravago njemačku tvornicu za proizvodnju termoplastičnih spojeva ojačanih dugim vlaknima (LFT) Future Advanced Composites & Technology (FACT).

Factor® obitelj proizvoda od termoplasta s punilima s dugim vlaknima proizvode se patentiranim procesom u kojem su vlakna potpuno impregnirana u granulama. To osigurava nepromjenjivost visoke kakvoće materijala kao i izvrsna svojstva proizvoda Factor® LFT.

Opći podatci

Factor® LFT pruža:

  • Izvrsnu čvrstoću i krutost
  • Vrlo visoku udarnu žilavost
  • Izvrsnu toplinsku stabilnost

Uobičajena područja primjene Factor® proizvoda:

Ove varijacije u sastavu omogućuju prilagodbu svojstava Factor® LFT proizvoda za visoko specijalizirane primjene – ovisno o željama i potrebama klijenata. Posebno je prikladan za koncentrate s dugim staklenim vlaknima za npr. strukturalne komponente, kao što su prednji dijelovi i paneli podvozja automobila.

Visoka toplinska stabilnost materijala, izvrsna mehanička svojstva, lakoća prerade, kao i mala težina čine Factor® proizvode izvrsnom zamjenom za metale – čak i u automobilskoj industriji. Brojne primjene Factor® LFT proizvoda uključuju izradu nosača kontrolne ploče, panela podvozja ili aktivnih naslona za glavu za sprječavanje ozljeda.

Ponuda

Ponuda Factor® LFT proizvoda:

Široka ponuda Factor® LFT proizvoda uključuje polipropilene i poliamide ojačane staklenim, aramidnim i ugljikovim vlaknima, kao i niz posebnih proizvoda na osnovi drugih matrica i vlakana.

Factor® polipropileni ojačani dugim staklenim vlaknima dostupni su s 10 do 60 % staklenih vlakana; unutar ove marke Celanese nudi poliamide ojačane dugim staklenim vlaknima s 20 do 60 % staklenih vlakana. Factor® koncentrati sadrže 60 % staklenih vlakana; no aditivi i pomoćni materijali sa sirovim polipropilenom bez ojačanja mogu se miješati s koncentratom dok se ne postigne potreban sadržaj vlakana.

Celanese nudi i Factor® LFT razrede niske emisije, modificiranih svojstava žilavosti, stabilnih na UV zrake te optimalne otpornosti na trenje/trošenje.