Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

ExxonMobil™ Polypropylene (PP) – Medicinski razredi

Proizvođač: ExxonMobil
Vrsta polimera PP compounds

Primjena polipropilena u medicini ima dugu povijest. Ovaj svestrani materijal visoke čistoće i kemijske otpornosti čini ga prvim izborom za primjene u medicini.

ExxonMobil™ iskusan je proizvođač polipropilena prikladnog za proizvodnju medicinskih instrumenata i ambalaže za lijekove postupkom brizganja.

Opći podatci

ExxonMobil™ preuzeo je tvronicu Hoechst u Lillebonneu. Ta se proizvodnja homopolimernih tipova nije mijenjala više od 30 godina. Ponuda proizvoda sastoji se od dva homopolimerna i jednog radnom kopolimera.

Svi razredi imaju potrebne medicinske certifikate te ih možete zatražiti u Vašem lokalnom uredu tvrtke Resinex. Svi tipovi podložni su potrebnoj procjeni rizika prije izdavanja odobrenja za Vaše primjene.

Ponuda

Dostupna su tri ExxonMobil™ PP medicinska tipa:

  • ExxonMobil™ PP1013H1 – homopolimer, maseni protok taline 7,5
  • ExxonMobil™ PP1014H1 – homopolimer, maseni protok taline 16
  • ExxonMobil™ PP9074MED – random kopolimer; maseni protok taline 24

Tipovi homopolimera, ExxonMobil™ PP1013H1 and PP1014H1, posebno su osmišljeni za farmaceutsko tržište te se obično primjenjuju u proizvodnji medicinskih potrepština, kao što su šprice, inhalatori i pumpe, te ambalaže, npr. kutija, zatvarača i stalaka. Dodatna područja primjene uključuju laboratorijski i dijagnostički sektor. U skladu sa zahtjevima industrije za visokim higijenskim standardima, ovi se tipovi mogu sterilizirati parom ili etilen-oksidom.

ExxonMobil™ PP9074MED je random kopolimer koji pokazuje dobra svojstva protoka i visoku prozirnost, što ga čini prikladnim za primjene u dijagnostici, u proizvodnji šprica te sličnih proizvoda za primjenu u medicini. Ovaj tip dobro podnosi visoka zračenja, npr. gama zrake, koje se često koriste za sterilizaciju dijelova.