Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati
Total Petrochemicals

Total Petrochemicals

TOTAL, jedna od vodećih naftnih kompanija, predstavlja spoj dvije francuske kompanije (Elf i Ato) i belgijske kompanije PetroFina.

Petrokemijski ogranak Totala aktivan je u osnovnim kemikalijama (etilen, propilen i stiren) i potrošačkim polimerima (polietilen, polipropilen i polistiren) koji se dobijaju od osnovnih kemikalija.

Total Petrochemicals ima promet preko 10 milijardi € i oko 6.000 zaposlenih.

Aktivnosti firme Total Petrochemicals dijele se u tri grupe:

  • Osnovne kemikalije (olefini, C4 i aromatici)
  • Poliolefini (polietilen, polipropilen, lumicen)
  • Stireni (stiren, polistiren)

Total Petrochemicals koristi derivate ugljikovodika (nafta, butan i destilati) koje mahom proizvodi Total Grupa za proizvodnju plastike.

Total Petrochemicals ima 21 proizvodnu lokaciju u Europi, SAD, Aziji i na Bliskom Istoku. Glavne tvornice Total Petrochemicalsa u Europi nalaze se u Antverpenu i Feluyu u Belgiji. Feluy je najveće integrirano proizvodno mjesto za polipropilen u Europi, sa 1,2 miliona tona.

Total Petrochemicals ima šest istraživačko-razvojnih centara i polimeri se neprestano obnavljaju i ažuriraju.

Total Petrochemicals sudjeluje u projektu Futerro za proizvodnju PLA iz biomase.

Godine 2011, Total Petrochemicals je lansirao svoj asortiman Lumicene, asortiman PE i PP proizvoda zasnovan na tehnologiji metalocenskog katalizatora sa izuzetnom transparentnošću.