Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati
Sumitomo

Sumitomo Chemical Europe

Sumitomo Chemical Europe je dio Sumitomo Grupe sa sjedištem u Japanu, osnovane 1913. zbog proizvodnje umjetnog gnojiva.

Sumitomo Grupa ima više od 100 tvrtki širom sveta i prisutna je u pet ključnih sektora:

  • Osnovne kemikalije
  • Petrokemikalije
  • IR kemikalije
  • Znanosti o zdravlju i prinosima
  • Farmaceutski proizvodi

U petrokemijskim proizvodima Sumitomo je vodeća kompanija u Aziji, gdje proizvodi i prodaje polietilen, polipropilen, gume i plastike za inženjering.

RESINEX surađuje sa kompanijom Sumitomo Chemical Europe u prodaji njihovog polietilena i polipropilena u nekim europskim zemljama od prvih dana poslovanja nove zajedničke kompanije Petro Rabigh u Saudijskoj Arabiji.

Ova zajednička tvrtka koju su osnovali saudijski Aramco i Sumitomo predstavlja integralnu rafineriju nafte i petrokemijsku tvornicu sa ukupnom investicijom od 9,8 milijardi USD, uključujući proizvodnju polietilena (LLDPE C4, HDPE) i polipropilena (PP-Homo- i Kopolimer). Petro Rabigh konvertira plin etan pomoću svog etanskog krekera svjetskog kapaciteta od 1,3 miliona tona C2/etilena godišnje.

RESINEX i Sumitomo Chemical Europe imaju dugotrajan partnerski odnos u prodaji materijala SUMITOMO LLDPE C4, HDPE i SUMITOMO polipropilena za Španjolsku, Portugal i istočnu Europu.