Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

Braskem, brazilska petrokemijska kompanija, najveći je proizvođač polimera na američkom kontinentu, sa zapaženim prisustvom u Brazilu i Meksiku i sve jačom aktivnošću u SAD. Nedavna preuzimanja i “greenfield” projekti povećali su njihovu ukupnu prozvodnju polimera na više od 7 miliona tona, gdje uglavnom dominiraju PE (LD, LLD, EVA), PP, i PVC.

51% Braskema je u vlasništvu obitelji Odebreht dok 49% pripada Petrobrasu, brazilskom državnom proizvođaču nafte, što osigurava dobru opskrbu sirovinama.

Nakon kupovine tvornica kompanije Sunoco PP u SAD, Braskem je kupio vlasništvo nad polipropilenom kompanije DOW u SAD i Europi, 2011. godine. Na ovaj način su stupili i na europski kontinent.

Braskem vodi 35 proizvodnih pogona u Brazilu, SAD i Njemačkoj sa ukupnim kapacitetom od preko 16 miliona tona proizvoda i to čini Braskemvelikim globalnim igračem na polju polipropilena, polietilena, PVC-a i kemijskih proizvoda. Braskem zapošljava oko 7.500 ljudi, a godišnji prihod mu je oko 24 milijarde USD.

Bioplastika

Braskem je prva kompanija koja je počela proizvodnju materijala BIO-PE u svijetskim razmijerima. Ovaj materijal radi se od šećerne trske. Materijal se ponaša kao normalni HDPE ali se proizvodi od obnovljivih izvora. Godine 2014, Braskem će početi proizvoditi i BIO-PP, dobiven iz istog izvora.

Samoodrživost i globalno prisustvo su visoko na listi Braskemovih planova i u budućnosti se očekuju nove investicije.