Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

Sjedište tvrtke Arkema nalazi se u Colombu, blizu Pariza (Francuska). Ova grupa ima više od 13.000 zaposlenih i posvećena je proizvodnji specijalnih industrijskih kemikalija, kao i polimera poput PMMA (Poli Metil Metakrilata) i proizvoda visokih performansi kao što su Rilsan® (PA 11), Rilsamid® (PA 12), Pebax® (TPE-A), Orgalloy® (PA alloy), Rilsan® T (PA 10.10), Rilsan® HT (PPA), Rilsan Clear (providni PA), Kynar® i Kynar-Flex® (PVDF).

Porijeklo kompanije može se naći još u sedamdesetim godinama XX stoljeća u kompaniji ATO (Aquitaine Total Organico) – čiji su vlasnici bili Elf i Total. Godine 2004, kada je kompanija postala samostalna, ime joj je promijenjeno u ARKEMU. Grupa Arkema je kotirana na pariškoj burzi 2006. godine. Kao globalna grupa, Arkema ima nekoliko pogona u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji.

Arkema je izrazito jaka u razvoju novih proizvoda koji donose prednosti kupcima. Trenutno Arkema ima oko 1.100 istraživača u 7 istraživačkih i razvojnih centara u Francuskoj, Sjedinjenim Državama i Japanu.

Arkema je izuzetno predana razvoju ekoloških proizvoda iz obnovljivih izvora. Godine 2011, Arkema je kupila kinesku kompaniju Suzhou HiPro Polymers Co. Ltd. Ova kompanija specijalizirana je za proizvodnju polimera visokih performansi na bio-osnovi. U liniji proizvoda nalaze se i poliamidi dugih lanaca PA 6.10, PA 6.12, PA 10.10 i A 10.12; svi se prodaju pod brend nazivom Hiprolon®.

Linija proizvoda Hiprolon® koji se proizvode u kompaniji Suzhou HiPro Polymers kompletira ponudu obnovljivih polimera visokih performansi u prodaji Arkeme. I prije kupovine kompanije Suzhou HiPro Polymers, Arkema je imala širok asortiman polimera visokih performansi zasnovanih na obnovljivim izvorima kao što su Rilsan® (PA 11), Pebax® Rnew (TPE-A), Rilsan® HT (PPA), Rilsan® T (PA 10.10) i Altuglas® Rnew (PMMA). Polimeri na bio-osnovi omogućuju smanjenje potrošnje fosilnih sirovina, kao i smanjenje emisija stakleničkih plinova.