Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

Pogoni

Svi su naši pogoni u vlasništvu i upravi naše tvrtke-majke Ravago. Ravago je u Europi vodeća tvrtka u području kompaundiranja i recikliranja – globalna prodaja proizvoda kompaundirane plastike je preko 500.000 MT godišnje, dok sveukupna globalna prodaja premašuje 3,7 MT godišnje. Ravago ima preko 50 godina iskustva u području obrade materijala, počevši od mljevenja u uslužnoj proizvodnji na našoj lokaciji u Beerseu, Belgija. Između 1994. i 2001. stekli smo dragocjeno proizvodno iskustvo u mljevenju, a zajedno sa 50 godina iskustva tvrtke Ravago u miješanju bilo je to savršeno partnerstvo za dizajn i upravljanje našeg planiranog pogona za rotacijsko oblikovanje.

Otvorili smo 2001. najsuvremeniji pogon u Arendonku u Belgiji, s početnim kapacitetom od preko 20.000 MT godišnje. Isprva smo radili na mljevenju prirodnih polimera, a brzo smo dodali i ekstruziju i mogućnost miješanja kako bismo upotpunili svoj rastući raspon proizvoda.

Od 2001. kapacitet je povećan kako bi se udovoljilo porastu potražnje i nastavili smo razvijati nove i jedinstvene proizvodne tehnike i modifikacije na strojevima kako bismo maksimizirali našu proizvodnu djelotvornost i smanjili troškove. Naravno, koristimo posebnu opremu za crne, prirodne i obojene materijale kako bismo spriječili međusobnu kontaminaciju, te rigorozno testiramo naše materijale kako bismo osigurali da zadovoljavaju i najviše standarde.

Kako smo najveća tvrtka u reciklaži i kompoundiranju plastika i guma u Europi, sa sigurnošću možemo potvrditi da brinemo o očuvanju okoliša. Koristimo najnoviju tehnologiju za smanjenje energetske potrošnje, modernu filtraciju zraka za smanjenje zagađenja prašinom, te naravno i recikliramo sve naše ambalaže. S preko 2.000 MT kapaciteta silosa osposobljenog za držanje i praha i granula, uvijek smo svjesni naše potrošnje ambalaža. Možemo dostaviti teret u rasutom stanju, u velikim vrećama ili vrećama od 20/25 kg i koristeći automatski FFS sustav za punjenje vreća smanjujemo nepravilnosti u mjerenju težine i otpad dok ujedno povećavamo kvalitetu pakiranja naših proizvoda.

U našem Rotomoulding Tehničkom Centru u Arendonku, imamo stroj za rotacijsko oblikovanje koji je u stanju simulirati proces rotacijskog oblikovanja pod mnogo različitih uvjeta. Dodatkom drobilice laboratorijske veličine sada smo u stanju proizvoditi male uzorke za analizu u laboratoriju ili kao uzorke za kupce. Također možemo testirati mnoge druge aspekte naših proizvoda (gustoća, MFI, čvrstoću na vlak, ESCR i slično), kvalitetu i kontrolu proizvodnje.