Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije kako bismo lakše razumjeli za koje proizvode ste zainteresirani i kako bi smo Vam osigurali detaljinije informacije. Korištenjem Resinex internet stranice Vi ste suglasni sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite sve o kolačićima i kako njima upravljati

Polimersko miješanje

Rastući ekonomski i ekološki pritisci uzrokovali su promjenu u načinu na koji društvo i industrija gleda na plastiku koje se koristi za pakiranje i proizvodnju.

Ovisno o zahtjevima dijelova i njihove primjene, obrađivači i krajnji korisnici sada imaju velik izbor materijala ovisno o odnosu cijene i performansi te brige za okoliš (npr. reciklirani materijali).

Resinex nudi širok raspon inženjerskih spojeva od sirovina glavnog brenda preko industrijskih spojeva do recikliranih spojeva tvrtke-majke Ravago, najveće nezavisne tvrtke u industriji miješanja u Europi, s kapacitetom većim od 450 kt.

Kompaundi prve klase prikladani su za osjetljive primjene s visokim tehničkim zahtjevima, proizvedenima iz prve klase polimera i dodataka kako bi dali ono najbolje u izgledu i tehničkim svojstvima, a sve uz relativno niska odudaranja od specifikacije. Osnovni spojevi krojeni po narudžbi posebno su pogodni da upravo odgovaraju dimenzijama plastičnih dijelova.

Reciklirani spojevi mogu se koristiti za proizvodnju plastičnih dijelova nižih zahtjeva za koje je cijena od najveće važnosti, i proizvode se od postindustrijskih i postpotrošačkih plastičnih sirovina i uživaju veću toleranciju za polimerske sirovine.

Spojevi industrijske kvalitete premošćuju jaz između spojeva prve klase i recikliranih materijala.

Obično se koriste za visokozahtjevne, neestetske primjene ili za proizvodnju oblika opće namjene koji zahtijevaju dobra mehanička svojstva i gdje estetika nije tako važna.

Spojevi industrijske kvalitete tvrtke Ravago vrlo su zanimljiva alternativa osnovnim spojevima za mnoge industrijske sektore poput automobilske, industrije namještaja, ručnih alata, električne industrije i osvjetljenja itd.

Spojevi industrijske kvalitete manje zagađuju jer ograničavaju proizvodnju CO2 koja se inače veže uz proizvodnju polimera prve klase i također nude nižu cijenu.

U pravilu se proizvode iz mješavine sirovina prve klase i postindustrijskih. Ovi se recepti mogu modificirati po zahtjevu kako bi se optimizirao odnos cijene i performansi, čak i za primjene gdje se traže i dobar izgled i mehanička svojstva.

Kao jedna od vodećih europskih tvrtki za reciklažu i miješanje polimera, Ravago grupa kombinirala je znanje o recikliranju i miješanju plastika i uložila znatne resurse u proizvodnju industrijskih spojeva. Ova kombinacija tehničkih znanja dovela je do velikog raspona inženjerskih spojeva visoke razine koji mogu dodavati vrijednost u svim vrstama industrije.

Spojevi industrijske kvalitete Ravago Grupe paleta su inženjerskih spojeva koji su raspoloživi za primjene koje imaju velik naglasak na mehaničkim svojstvima.

Zahvaljujući dobrim mehaničkim i fizikalnim svojstvima, lakoćom obrade i privlačne cijene, industrijski inženjerski spojevi tvrtke Ravago mogu se koristiti u velikom rasponu primjena.

  • Elektronički dijelovi
  • Primjene u građevini
  • Kućanski aparati
  • Automobilske primjene

Kao stručnjak u miješanju različitih vrsta polimera, Ravago Grupa razvila je širok raspon industrijskih spojeva.

Raspolažemo sljedećim spojevima:

Paleta Ravago spojeva industrijske kvalitete dobavljiva je primarno u crnoj i tamnijim bojama. Polimeri prvog razreda su dobavljivi u svim mogućim bojama.